pozivnica austrija

U organizaciji umjetničkog društva Innviertler Künstlergilde, jednog od najstarijih i najuglednijih u Austriji, 25. rujna 2015. u 19 sati u Schlossgalerie u Schärdingu otvorena je izložba „bzw. / Beziehungweise: Künstlerische Wahlverwandtschaften" na kojoj sudjeluje i pazinski likovni umjetnik Elvis Berton. Riječ je o izložbi na kojoj izlažu dva člana tog društva i dva gostujuća umjetnika koji svoje radove postavljaju u relaciju, bilo da se radi o zajedništvu i srodnosti ili pak napetosti između dva autora, uz uvjet da su umjetnici prijatelji te da se međusobno poštuju, istaknuli su kustosi izložbe Andreas Sagmeister i Thomas Weber.

Berton izlaže kao gost akademskog kipara i sveučilišnog nastavnika Rolfa Lavena iz Beča, s kojim je suradnju započeo 2014. godine na likovnom simpoziju u Francuskoj, nastavio u Slovačkoj, a potom i u Pazinu gdje su u lipnju ove godine priredili zapaženu zajedničku izložbu u Muzeju grada Pazina.

Osim Lavena i Bertona, u projektu sudjeluju i austrijska umjetnica Ines Höllwarth te njezina gošća Gabriele Berger. Berton je na izložbi, koja je postavljena na tri etaže galerije, predstavio izbor slika iz višegodišnje karijere uključujući cikluse „Akrilna šuma" i „Polja", skulpture iz ciklusa „Mali čempresi" i „Glave", te zajedničke slike s Lavenom u tehnici akrila na platnu, nastale na njihovim međunarodnim susretima. Izložba u gradu Schärdingu u Gornjoj Austriji, smještenom uz rijeku Inn na samoj granici s Njemačkom, ostat će otvorena do 25. listopada 2015.

pozivnica austrija2  175

Koristimo kolačiće
Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.