omnibus 7

U galeriji HDLU-a Istre u Puli 2. rujna 2022. otvorena je izložba selektiranog tematskog projekta "Plavo" na kojoj je sudjelovao i Elvis Berton s radom iz ciklusa "Omnibus". „Kolektivni, selektirani, tematski projekti uvijek nude izazovnu i zanimljivu situaciju i autorima koji se odluče na apliciranje i kustosu. Broj prijavljenih umjetnika može oscilirati a odgovornost je i odbiti nekoga od prijavljenih. Za ovaj projekt se prijavilo osamdesetak autora sa više od 130 radova. U projekt je uključeno 48 autorica i autora.

U inicijalnom tekstu bile su navedene neke od mogućih polaznica za tematiziranje plave boje. Od autora su se očekivali radovi u likovnom ili ne-likovnim materijalima i sredstvima koji problematiziraju temu. Osmišljeni radovi s višeslojnom porukom imali su prednost pri odabiru. Ovisno o prispjelim i izabranim radovima iskristalizirao se projekt", napomenuo je kustos projekta Eugen Borkovsky.

Autori koji izlažu su: Fanita Barčot Nikolac, Elvis Berton, Darko Brajković Njapo, Luciano Bunić, Barbara Cetina, Alma Čače, Karlo Dragan Došen, Branka Dubovac, Damir Facan Grdiša, Tanja Francisković, Silvia Golja, Ana Grubić, Igor Gustini, Judita Horvatinović, Maja Jelušić, Kristina Kinkela, Branko Kolarić, Jasmina Krajačić, Miranda Legović, Tea Lovrić, Lovorka Lukani, Lada Luketić, Milan Marin, Zvjezdana Marguš Prohaska, Saša Martinović Kunović, Mladen Milotić, Aleksandra Orlić, Vlasta Pastuović Aleksić, Izabela Peculić, Renata Pentek, Sanja Pribić, Iris Poljan, Nikola Ražov, Branka Riđički, Emanuela Santini, Mirta Savani Profeta, Sanja Simeunović Bajec, Jelena Sokić, Vinko Šaina, Nikolina Šimunović, Mark Šircel, Jadranka Štimac, Radoslav Tadić, Ljiljana Tršan, Ljiljana Vlačić, Saša Zavrtnik, Andrej Zbašnik i Rok Zelenko. 

omnibus 27  plavo postav web  plavo pozivnica web

Koristimo kolačiće
Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.