• Elvis Berton

  Sedam gladnih godina / Seven Hungry years Galerija Kortil, Rijeka 26.02. - 15.03.2014.
 • NAGRADE I PRIZNANJA / AWARDS AND HONORS

  2002. 
  15. Ex-Tempore slikarstva, Vodnjan, III nagrada stručnog žirija


  2003.
  "Grisia 2003.", Rovinj, otkupna nagrada


  2004. 
  “3. Open Riva Art”, Fažana, posebna nagrada stručnog žirija
  17. Ex-Tempore slikarstva, Vodnjan, III nagrada stručnog žirija
  11. Ex-Tempore slikarstva, Grožnjan, Nagrada grada Grožnjana


  2006. 
  4. Međunarodni likovni natječaj “Oleum Olivarum”, Krasica, posebna pohvala stručnog žirija
  “Grisia 2006.”, Rovinj, otkupna nagrada


  2007.
  5. Međunarodni likovni natječaj “Oleum Olivarum”, Krasica, posebna pohvala stručnog žirija
  "6. Open Riva Art”, Fažana, otkupna nagrada


  2008.
  5. Ex-Tempore slikarstva „Novigradsko plavetnilo“, Novigrad, 2. nagrada stručnog žirija i otkupna nagrada
  “Grisia 2008.”, Rovinj, posebna pohvala stručnog žirija
  15. Ex-Tempore slikarstva, Grožnjan, otkupna nagrada


  2009. 
  7. Međunarodni likovni natječaj „Oleum Olivarum“, Krasica, otkupna nagrada


  2010.
  8. Međunarodni likovni natječaj „Oleum Olivarum“, Krasica, otkupna nagrada


  2011. 
  “Grisia 2011.”, Rovinj, posebna pohvala za slikarstvo
  18. Ex-Tempore slikarstva, Grožnjan, pohvala žirija


  2012.
  10. Međunarodni slikarski natječaj „IstrArt“, Buje, otkupna nagrada


  2013.
  11. Međunarodni likovni natječaj „Oleum Olivarum“, Krasica, 1. nagrada
  "Grisia 2013.”, Rovinj, otkupna nagrada

 • "SEDAM GLADNIH GODINA" U RIJEČKOJ GALERIJI KORTIL

  pozivnicaU srijedu, 26. veljače u 20 sati u galeriji Kortil u Rijeci otvara se samostalna izložba pazinskog likovnog umjetnika Elvisa Bertona "Sedam gladnih godina". Riječ je o vizualno-zvučnoj instalaciji koju Berton premijerno predstavlja javnosti, a sastoji se od sedam metalnih skulptura krava u prirodnoj veličini te 35-minutnog tonskog zapisa krava kojeg je autor snimio u Savičenti u štali Darka Pekice iz umjetničke skupine Šikuti Machine i na jednom seoskom imanju u zaseoku Bregi u središnjoj Istri. Izložbu će otvoriti povjesničarka umjetnosti Vilma Bartolić. Izložba je realizirana uz potporu Grada Rijeke i Istarske županije.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Opširnije...Ovogodišnja izlagačka sezona u labinskoj Galeriji Alvona započinje 08. lipnja 2017. otvorenjem izložbe „Birds & Shiny Objects" Elvisa Bertona, likovnog umjetnika iz Pazina i Rolfa Lavena, njemačkog akademskog kipara koji živi i radi u Beču. Suradnja dvaju umjetnika započela je u svibnju 2014. na likovnom simpoziju u Tourvesu u Francuskoj kada su nastale njihove prve zajedničke slike, nastavljena je u Dunajskoj Stredi u Slovačkoj te u Bertonovom ateljeu u okolici Pazina što je 2015. godine rezultiralo velikom zajedničkom izložbom u Muzeju Grada Pazina, a potom i u Schärdingu u Gornjoj Austriji. Na izložbi u Galeriji Alvona, Berton i Laven izložit će samostalne radove. Berton će predstaviti nekoliko slika velikih formata u tehnici ulja i akrila na platnu iz ciklusa „Ptice", a Laven metalne skulpture nastale tijekom kiparskog simpozija Stahlpark Riedersbach Energie AG u Austriji. Otvorenje izložbe je u 20 sati.

Opširnije...

Opširnije... 

U bivšoj tvornici F23 u Beču 27. i 28. svibnja održana je međunarodna umjetnička manifestacija „True Colors – like a creative space“ na kojoj je sudjelovao i likovni umjetnik iz Pazina Elvis Berton kao jedini hrvatski predstavnik. Ovaj dvodnevni događaj ugostio je devetero umjetnika i nastavnika iz Austrije, Kine, Hrvatske, Njemačke, Italije i Švicarske koji su održali otvorene radionice iz raznih umjetničkih područja: crtanja, slikanja, kiparstva, kaligrafije, grafike, fotografije, filma, plesa i drugih, s ciljem da svojim artefaktima i raznim aktivnostima oplemene prostor bojom i životom. Kreativnost je bitna karakteristika čovjeka, čime je ovaj događaj namijenjen svakome tko ima otvorenost da se uključi u kreativne procese surađujući s drugima, istaknuli su organizatori.

Opširnije...

Opširnije...

Nakon što je u rujnu 2016. godine u labinskoj galeriji Alvona premijerno predstavljena međunarodna izložba minijatura "FACExhibition", čiji je začetnik i kustos pulski umjetnik Vedran Šilipetar koji je putem društvene mreže Facebook okupio četrdesetak autora iz raznih dijelova svijeta u različitim umjetničkim disciplinama i tehnikama (slika, grafika, skulptura, primijenjena umjetnost, fotografija, video, glazba), drugo izdanje izložbe u srijedu 19. travnja 2017. otvoreno je u Maison du Citoyen et de la Vie Associative u Parizu. Elvis Berton je na toj izložbi predstavio dva rada iz ciklusa „Biljke“, dimenzija 15 x 15 cm u tehnici akrila na platnu. Izložba će biti otvorena do 29. travnja.

Opširnije...

Opširnije...Kalendar „XII x II" za 2017. godinu kojim se obilježava 10. godišnjica tog projekta, pokrenutog od strane Upravnog odjela za kulturu Istarske županije s ciljem promocije mladih neafirmiranih stvaratelja s područja istarske županije, predstavljeno je u ponedjeljak 12. prosinca 2016. u Muzeju suvremene umjetnosti Istre u Puli. Na novom kalendaru i cd-u nalazi se presjek najboljih likovnih i glazbenih ostvarenja u proteklih devet godina, a izbornica likovnog dijela projekta, ravnateljica Muzeja suvremene umjetnosti Istre Ketrin Miličević Mijošek, iz izdanja za 2012. godinu na temu „Erotika" izabrala je rad Elvisa Bertona koji je tako nakon 5 godina ponovo uvršten u kalendar.

Opširnije...

Opširnije...U pazinskom Kaštelu 15. studenog 2016. otvara se izložba "Sretan Božić svakome - Božić u fundusu Muzeja grada Pazina". Na naslovnici kataloga, plakatu i pozivnici su "Kuglice" Elvisa Bertona koje zapravo neće biti izložene na izložbi, nego je pazinski likovni umjetnik na zamolbu kustosice Marije Ivetić posebno za tu prigodu izradio dvije božićne čestitke. Osim Bertonovih radova, na izložbi će biti izložene božićne i novogodišnje čestitke, prigodne poštanske marke za Božić, božićni svijećnjaci i ostali kućanski božićni predmeti iz fundusa Muzeja grada Pazina, kao i dio božićnih jaslica iz Župne crkve sv. Nikole u Pazinu. Otvorenje izložbe je u 18 sati. a moći će se pogledati sve do 09. siječnja 2017.

Opširnije...