• Elvis Berton

  Sedam gladnih godina / Seven Hungry years Galerija Kortil, Rijeka 26.02. - 15.03.2014.
 • NAGRADE I PRIZNANJA / AWARDS AND HONORS

  2002. 
  15. Ex-Tempore slikarstva, Vodnjan, III nagrada stručnog žirija


  2003.
  "Grisia 2003.", Rovinj, otkupna nagrada


  2004. 
  “3. Open Riva Art”, Fažana, posebna nagrada stručnog žirija
  17. Ex-Tempore slikarstva, Vodnjan, III nagrada stručnog žirija
  11. Ex-Tempore slikarstva, Grožnjan, Nagrada grada Grožnjana


  2006. 
  4. Međunarodni likovni natječaj “Oleum Olivarum”, Krasica, posebna pohvala stručnog žirija
  “Grisia 2006.”, Rovinj, otkupna nagrada


  2007.
  5. Međunarodni likovni natječaj “Oleum Olivarum”, Krasica, posebna pohvala stručnog žirija
  "6. Open Riva Art”, Fažana, otkupna nagrada


  2008.
  5. Ex-Tempore slikarstva „Novigradsko plavetnilo“, Novigrad, 2. nagrada stručnog žirija i otkupna nagrada
  “Grisia 2008.”, Rovinj, posebna pohvala stručnog žirija
  15. Ex-Tempore slikarstva, Grožnjan, otkupna nagrada


  2009. 
  7. Međunarodni likovni natječaj „Oleum Olivarum“, Krasica, otkupna nagrada


  2010.
  8. Međunarodni likovni natječaj „Oleum Olivarum“, Krasica, otkupna nagrada


  2011. 
  “Grisia 2011.”, Rovinj, posebna pohvala za slikarstvo
  18. Ex-Tempore slikarstva, Grožnjan, pohvala žirija


  2012.
  10. Međunarodni slikarski natječaj „IstrArt“, Buje, otkupna nagrada


  2013.
  11. Međunarodni likovni natječaj „Oleum Olivarum“, Krasica, 1. nagrada
  "Grisia 2013.”, Rovinj, otkupna nagrada

 • "SEDAM GLADNIH GODINA" U RIJEČKOJ GALERIJI KORTIL

  pozivnicaU srijedu, 26. veljače u 20 sati u galeriji Kortil u Rijeci otvara se samostalna izložba pazinskog likovnog umjetnika Elvisa Bertona "Sedam gladnih godina". Riječ je o vizualno-zvučnoj instalaciji koju Berton premijerno predstavlja javnosti, a sastoji se od sedam metalnih skulptura krava u prirodnoj veličini te 35-minutnog tonskog zapisa krava kojeg je autor snimio u Savičenti u štali Darka Pekice iz umjetničke skupine Šikuti Machine i na jednom seoskom imanju u zaseoku Bregi u središnjoj Istri. Izložbu će otvoriti povjesničarka umjetnosti Vilma Bartolić. Izložba je realizirana uz potporu Grada Rijeke i Istarske županije.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

BERTONOV RAD PONOVO NA KALENDARU "XII X II"

kalendar1Kalendar „XII x II" za 2017. godinu kojim se obilježava 10. godišnjica tog projekta, pokrenutog od strane Upravnog odjela za kulturu Istarske županije s ciljem promocije mladih neafirmiranih stvaratelja s područja istarske županije, predstavljeno je u ponedjeljak 12. prosinca 2016. u Muzeju suvremene umjetnosti Istre u Puli. Na novom kalendaru i cd-u nalazi se presjek najboljih likovnih i glazbenih ostvarenja u proteklih devet godina, a izbornica likovnog dijela projekta, ravnateljica Muzeja suvremene umjetnosti Istre Ketrin Miličević Mijošek, iz izdanja za 2012. godinu na temu „Erotika" izabrala je rad Elvisa Bertona koji je tako nakon 5 godina ponovo uvršten u kalendar.

„Godinama su upravo ova isključivo formatom mala izdanja stolnog kalendara Istarske županije vjeran i konstantan pratitelj mojeg radnog okruženja. U znaku pripreme desetog jubilarnog izdanja ovoga kalendara, pripala mi je čast prihvatiti se uloge izbornice. Zadatak je bio odabrati po jednog autora/jedan rad svih dosadašnjih izdanja i dodati još tri koji će tijekom godine krasiti kalendar. U ovome kalendaru susrećemo se s sliko-crtačkom minijaturom Tee Bičić, fotografskim zabilježenom kozjom kostrijeti Samira Cerića Kovačevića, stripovskim boškarinom Petre Orlić, urbanom Istrom 90-ih Igora Dražića, jednostavnom i čistom erotikom Elvisa Bretona, digitalnim plavetnilom Nine Benčić, reinterpretacijom stare kartoline Savičente Linde Kliman, baroknom arhitekturom Ede Rapaića, te domišljatom metaforom kao rezultatom promišljanja o Drugom svjetskom ratu koju Oleg Morović utjelovljuje u liku none Milice, kazala je Miličević Mijošek ističući da su tu uvršteni i radovi Dragane Sapanjoš, umjetničke skupine Šikuti Machine i Tomislava Brajnovića.
Predstavljanju projekta prisustvovao je i istarski župan Valter Flego koji je zahvalio svim autorima koji su „u ovih 10 godina obogatili cijelu našu godinu svojim radovima". Istaknuo je kako umjetnici na ovaj način imaju priliku promocije, ne samo u Istarskoj županiji već i izvan granice Hrvatske jer su kalendari i CD-i prigodan protokolarni poklon Istarske županije povodom novogodišnjih blagdana.
U MSUI postavljena je i izložba svih likovnih radova projekta XII x II, doniranih Muzeju suvremene umjetnosti Istre, a otvorena je svakodnevno do 15. siječnja 2017. od 10 do 19 sati osim ponedjeljkom i blagdanom.