• Elvis Berton

  Sedam gladnih godina / Seven Hungry years Galerija Kortil, Rijeka 26.02. - 15.03.2014.
 • NAGRADE I PRIZNANJA / AWARDS AND HONORS

  2002. 
  15. Ex-Tempore slikarstva, Vodnjan, III nagrada stručnog žirija


  2003.
  "Grisia 2003.", Rovinj, otkupna nagrada


  2004. 
  “3. Open Riva Art”, Fažana, posebna nagrada stručnog žirija
  17. Ex-Tempore slikarstva, Vodnjan, III nagrada stručnog žirija
  11. Ex-Tempore slikarstva, Grožnjan, Nagrada grada Grožnjana


  2006. 
  4. Međunarodni likovni natječaj “Oleum Olivarum”, Krasica, posebna pohvala stručnog žirija
  “Grisia 2006.”, Rovinj, otkupna nagrada


  2007.
  5. Međunarodni likovni natječaj “Oleum Olivarum”, Krasica, posebna pohvala stručnog žirija
  "6. Open Riva Art”, Fažana, otkupna nagrada


  2008.
  5. Ex-Tempore slikarstva „Novigradsko plavetnilo“, Novigrad, 2. nagrada stručnog žirija i otkupna nagrada
  “Grisia 2008.”, Rovinj, posebna pohvala stručnog žirija
  15. Ex-Tempore slikarstva, Grožnjan, otkupna nagrada


  2009. 
  7. Međunarodni likovni natječaj „Oleum Olivarum“, Krasica, otkupna nagrada


  2010.
  8. Međunarodni likovni natječaj „Oleum Olivarum“, Krasica, otkupna nagrada


  2011. 
  “Grisia 2011.”, Rovinj, posebna pohvala za slikarstvo
  18. Ex-Tempore slikarstva, Grožnjan, pohvala žirija


  2012.
  10. Međunarodni slikarski natječaj „IstrArt“, Buje, otkupna nagrada


  2013.
  11. Međunarodni likovni natječaj „Oleum Olivarum“, Krasica, 1. nagrada
  "Grisia 2013.”, Rovinj, otkupna nagrada

 • "SEDAM GLADNIH GODINA" U RIJEČKOJ GALERIJI KORTIL

  pozivnicaU srijedu, 26. veljače u 20 sati u galeriji Kortil u Rijeci otvara se samostalna izložba pazinskog likovnog umjetnika Elvisa Bertona "Sedam gladnih godina". Riječ je o vizualno-zvučnoj instalaciji koju Berton premijerno predstavlja javnosti, a sastoji se od sedam metalnih skulptura krava u prirodnoj veličini te 35-minutnog tonskog zapisa krava kojeg je autor snimio u Savičenti u štali Darka Pekice iz umjetničke skupine Šikuti Machine i na jednom seoskom imanju u zaseoku Bregi u središnjoj Istri. Izložbu će otvoriti povjesničarka umjetnosti Vilma Bartolić. Izložba je realizirana uz potporu Grada Rijeke i Istarske županije.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

"MUZEJSKI KRAJOLICI" U MUZEJU GRADA PAZINA

pozivnica pazin Što riječ pejzaž / krajolik jest u kistu Elvisa Bertona, Stojana Aralice, Franca Costalonge, Bore Iljovskog, Ante Kuduza, Miroslava Šuteja, Marčela Brajnovića, Bojana Bema, Zdravka Milića, Eugena Kokota, Dušana Minovskog, Borisa Mardešića i Adrijane Šuran pogledajte od srijede 18. svibnja 2016. u pazinskom Kaštelu gdje se u 19 sati u povodu Međunarodnog dana muzeja otvara skupna izložba "Muzejski krajolici / izbor iz Galerijske zbirke Muzeja Grada Pazina" na kojoj će biti predstavljen izbor od četrnaest radova Galerijske zbirke. Osim radova realiziranih na Prvom i Trećem motovunskom likovnom susretu, izloženi su i radovi darovani Muzeju a svi su povezani zajedničkim nazivnikom odnosno temom. 

"Galerijska zbirka Muzeja Grada Pazina, osnovana 1969. godine, sadrži 542 likovna rada – u većem dijelu slike te grafike i skulpture. Od utemeljenja, Zbirka je postupno nadopunjavana djelima realiziranim na Motovunskim likovnim susretima a danas ju, osim radova s motovunskih susreta u jednom dijelu čine i djela donacije umjetnika koji su na neki način surađivali s Muzejom ili čija su djela krasila prostorije Muzeja prilikom predstavljanja radova umjetnika povremenim likovnim izložbama. Kao jedina likovna zbirka Muzeja koju zasigurno čine vrijedni umjetnički radovi hrvatskih i svjetski priznatih i poznatih umjetnika, red je na djelatnicima Muzeja da posjetitelje upoznaju ne samo sa kulturnim i povijesnim nasljeđem prostora, već i umjetničkom notom svakodnevnog života koja je i njegov sastavni dio.
Između ostalih, jedan je od važnijih motiv realizacije ove izložbe tek u nekoliko fraza spomenut u odjeljku koji prethodi. Značaj Motovunskih likovnih susreta, osim u kontekstu potenciranja važnosti i nadopunjavanja Galerijske zbirke Muzeja, na svjetskoj i europskoj razini ležu u prezentaciji suvremenog svjetskog likovnog stvaralaštva. Jednom je godišnje, u razdoblju od 1972. do 1984. godine, Motovun postajao laboratorij kreativnosti u čijim su eksperimentima sudjelovali mnogobrojni jugoslavenski, europski i svjetski umjetnici različitih poetika, generacija i provinijencija".
Iz kataloga izložbe "Muzejski krajolici / izbor iz Galerijske zbirke Muzeja Grada Pazina", Muzej Grada Pazina, Pazin, 2016. (autorica teksta Maja Zidarić)